Tobey Maguire: Olin varma, että päihitän Leon

©HFPA
©HFPA

Tobey Maguire on Baz Luhrmannin ohjaaman The Great Gatsby – Kultahattu -elokuvan kertoja, Nick Carraway. Hän luki amerikkalaisen F. Scott Fitzgeraldin kultaiselle 1920-luvulle sijoittuvan Kultahattu-romaanin sen jälkeen, kun hänen ystävänsä Leonardo DiCaprio kutsui hänet keskustelemaan aiheesta kotiinsa yhdessä Luhrmannin kanssa. Nyt kaverukset tähdittävät leffaa. Sen ensi-ilta on perjantaina.

”Ystävyys auttoi yhteistyötä. Luotamme toisiimme”, ujon oloinen Tobey kertoi New Yorkissa.

He ovat tunteneet toisensa teini-iästä asti.

”Kilpailin usein samoista osista Leon kanssa. Aloimme jutella Perhe on paras -elokuvaan pohjautuneen televisiosarjan koekuvauksissa vuonna 1990. Viimeisellä kierroksella oli neljä kundia. Olin varma, että päihittäisin ainakin laihan Leon, joka harjoitteli kulmassa karatea.”

Rooli meni kuitenkin Leolle.

”Sain lopulta pienen roolin sarjan yhdestä jaksosta. Juttelimme silloin lisää. Myöhemmin törmäsimme muissa koe-esiintymisissä ja vaihdoimme lopulta puhelinnumeroita. Ajan myötä ystävystyimme.”