Valheet viettelevät vapaallakin

© HFPA

Richard Geren mehukas rooli Keinottelua-draamatrillerissä noteerattiin Kultainen maapallo -ehdokkuudella. Näyttelijä pyörittää elokuvassa menestyvää sijoitusrahastoa, mutta yksi erehdys ajaa miehen elämän syöksykierteeseen.

”En ole siviilissä hyvä liikemies. Onneksi minulla on maltillinen businessneuvoja. Valitin hänelle ennen taantumaa siitä, että hän ei sijoittanut nopean voiton riskialttiisiin sijoituksiin. Nyt olen hänelle kiitollinen pitkäjänteisestä ja hitaan kasvun suunnitelmasta. Markkinoiden romahdus ei vaikuttanut sijoituksiini juuri ollenkaan. Olen menettänyt vain kerran rahani. Silloin satsasin ystäväni firmaan vastoin ammattilaisten neuvoja.”

Keinottelua-leffan perusteema on valehteleminen. Richard ei nosta itseään jalustalle vaan myöntää rehdisti, että valkoiset valheet eivät kauhistuta häntä.

”Minäkin valehtelen, tosin useimmat valheet ovat tiedostamattomia. Varsinkin silloin, kun en ole perehtynyt aiheeseen tarpeeksi tai sanon puolikiireessä jotain. Valkoiset valheet ovat sallittuja, jos ei halua turhan päiten pahoittaa toisen mieltä. Isoista mullistuksista ei pidä kuitenkaan vaieta.”