Elämää meren armoilla

© HFPA
© HFPA

Naomi Watts eläytyy tunteella hyökyaallosta selvinneeksi perheenäidiksi. Koskettava suoritus Selviytyminen-draamassa toi hänelle Kultainen maapallo -ehdokkuuden.

”Mielikuvitus on näyttelijän työssä tarpeellinen työkalu, mutta en voi edes kuvitella, millaisia tunteita ihmiset kävivät läpi Khao Lakin lomakohteessa, kun tsunami iski sinne joulukuussa 2004 tai sen jälkeen. Minulle oli tärkeä tavata tosielämän selviytyjä, espanjalainen Maria Belon. Keskustelin hänen kanssa hänen kokemuksistaan ennen kuin aloitin kuvaukset ja sen jälkeen jatkoimme yhteydenpitoa sähköpostitse. Maria ja hänen perheensä olivat myös mukana kuvausreissulla Thaimaassa. Hänen läsnäolonsa auttoi minua löytämään oikean vivahteen rooliini. Vaikka hän oli huolissaan kahdesta kadoksissa olevasta pojastaan ja aviomiehestään, lopen uupunut ja pahasti loukkaantunut jaksoi hän puskea läpi harmaan kiven vanhimman, Lucas-poikansa takia”, Naomi kertoi, kun tapasimme Torontossa.

Hän ei ole kokenut itse mitään vastaavaa.

”Kuvasimme hyökyaaltokohtausta kuukauden. Yhtenä päivänä jäin teknisten ongelmien takia loukkuun tuoliin, mikä pyöritti minua vesitankissa. Nielin vettä ja pelästyin pahanpäiväisesti, mutta se ei ollut mitään verrattuna oikeasti luonnonvoimien armoilla olemiseen.”

Nuoruudestaan hän muistaa läheltä piti -tilanteen Balilta.

”Muutin perheeni kanssa Englannista Australiaan, kun olin 14-vuotias. Vietimme silloin muutaman viikon Balilla. Olin uimassa äitini kanssa, kun jouduimme aallon viemäksi. Pelästyin silloin, kun äitini voimat alkoivat hiipua ja häneen iski paniikki. Lopulta meillä kävi tuuri, sillä merivirta kuljetti meidät takaisin rannalle.”

Selviytymisen Suomen ensi-ilta on tänä perjantaina, 4.1.