Lounaalla komeiden kladiaattoreiden kanssa

Spartacus eli Liam McIntyre. ©Starz
Spartacus eli Liam McIntyre. ©Starz

En ole hyvä käyttämään ylisanoja, mutta tänään sellaisten viljeleminen tuli mieleeni. Apua! En usko! Siis mitä! Lounasseuranani on ketä? Voi ei! Siis ihan mieletöntä! Melkeinpä mahtavaa!

No, nyt ei ole kyse A-kaartin kärkiryhmästä vaan miehistä, jotka teurastavat toisiaan hikisinä, verisinä ja puolialastomina Spartacus War of the Damned -sarjassa.

On siis relevanttia kysyä, että ketä lounasseurueessani oikein on.

Spartacusta esittävä Liam McIntyre ja Caesarina nähtävä Todd Lasance. Tsekkaa ohjelman kotisivut (http://www.starz.com/originals/spartacus), jos haluat lisää tietoa aiheesta.

Miksi minä olen täpinöissäni? Oikeasti, en tiedä. Tai, taidan tietää, mutta siihen myöhemmin.

Kun katsoin sarjaa edellisiltana kotona mieheni kanssa, pidin ohjelmaa naurettavana. Siinä mässäiltiin väkivallalla ja seksillä, mutta yritettiin samalla pitää yllä jokseenkin järjellistä dialogia. Olin skeptinen.

Pyydän jo etukäteen anteeksi kaikilta herkkähipiäisiltä seuraavaa, yleistävää kommenttiani. Ketä kiinnostaa kuunnella taisteluteorioiden punomista, jos televisioruudussa puolialastomat tai alastomat gladiaattorikuntoon trimmatut miehet pullistelevat lihaksiaan. Miehille huomautukseksi, sarjan tekijöillä on ollut silmää myös naiskauneudelle.

Aloin hiljalleen ymmärtää, miksi naispuoliset kollegani ylistävät sarjaa. Siinä on jotain alkukantaista. Se vetoaa vietteihin. Se suoraan sanottuna himottaa. Moisen myöntäminen on tietenkin epäeettistä, perustuuhan tarina historiallisesti raakoihin tapahtumiin. Silti, miehinen mies kiinnostaa.

Mutta mitä tapahtuu, kun tapaa televisiosta tutut lihaskimput?

Liam McIntyre. ©KU
Liam McIntyre. ©KU

Mielikuva yliseksuaalisista raakalaisista katoaa. Tietenkin.

Australialainen Liam McIntyre, Spartacus, näyttää siviilissä konservatiiviselta nykymieheltä. Hänessä ei ole roimaa alkumiehen voimaa. Tosin häntäkin naurattaa naisten villiintyminen.

”Kihlattuni oli myös otettu lihaksistani, mutta valitettavasti haukseni kutistuvat heti, jos olen hetken treenaamatta.”

Caesaria esittävä Todd Lasance heittäytyy syvälliseksi Four Seasons -hotellin patiolla.
 
”Näyttelijällä on oltava empatiaa. Onnistun yleensä roolissani, kun löydän hahmoni sielun. Silloin tunteet näkyvät silmissä asti.”

Voi ei! Tai no, ei se mitään, että superseksuaalinen tappajakoneimago häviää. Jäljelle jää sympaattinen fiilis rakastuneesta Liamista ja pohtija-Toddista. Se sopiikin paremmin meidän aikaamme.