Jessica Chastain, voitokas työjuhta

© HFPA
© HFPA

Jessica Chastain on matkannut parissa vuodessa Hollywoodin huipulle. Hän löi itsensä läpi Yhdysvalloissa vuonna 2011. Silloin häneltä ilmestyi seitsemän elokuvaa; Take Shelter, Coriolanus, The Debt, Wilde Salome, Texas Killing Fields, The Tree of Life ja Piiat. Terrence Malickin ohjaama The Tree of Life -draama vei hänet ensimmäistä kertaa Cannesin elokuvajuhlien punaiselle matolle.

”Minua jännitti mielettömästi. Onneksi Brad Pitt ja Angelina Jolie olivat tukenani. Kuljin heidän kanssaan käsikynkkää kuvaajien edessä”, Jessica kertoi vuoden 2011 keväällä.

Muutama kuukausi myöhemmin, kun hän oli käynyt läpi lehdistömankelin parin eri leffan kanssa, ei jännitys paistanut enää hänen kasvoiltaan. Hänen oma, viehättävä persoonansa vahvistui jokaisella tapaamisella.

”Olen luonnostani iloinen ja hyväntuulinen tyyppi.”

Piiat-draama toi hänelle ehdokkuudet Oscareissa ja Kultainen maapallo -gaalassa viime vuonna. Tänä vuonna hän voitti Kultaisen maapallon Zero Dark Thirty -draamasta, ja on ehdolla Oscar-juhlassa samasta elokuvasta.
 
”Minua on onnistanut, mutta olen myös tehnyt urani eteen paljon töitä. Kun kurssikaverini menivät illalla baariin, opiskelin kotona vuorosanoja. Kutsunkin itseäni työhevoseksi.”

Jessicalle oli haaste mukautua uutuuselokuvansa Mayaksi, CIA:n agentiksi, joka metsästi vuosia Osama bin Ladenia.

”Kidutuskohtausten kuvaaminen oli epämiellyttävää ja ilmapiiri kuvauspaikassa Jordaniassa oli painostava. Ohjaaja Kathryn Bigelow aisti mielialani ja piristi minua lähettämällä tarinoita pelastetuista löytökoirista.”

Vaikka näyttelijä ei haaveile tappaja-agentin työstä, on hänestä hauska leikkiä kotisalapoliisia. Se oli yksi hänen lempipuuhistaan varsinkin opiskeluaikoina Juilliard-taidekoulussa.

”Tutkailin kahvilassa muita opiskelijoita ja arvailin heidän pääaineitaan. Näyttelijät olivat yleensä äänekkäitä, tanssijoilla paljon tomaattia lautasella, oopperalaulajat pitivät kaulaliinoja ja muusikot olivat sisäänpäin kääntyneitä.”

Zero Dark Thirty -leffan ensi-ilta on tänään.