Hyvästi, James Gandolfini

 

©HFPA
©HFPA

New Jerseyssä syntynyt James Gandolfini tuli tutuksi Sopranos-sarjan päähenkilönä Tony Sopranona. Tapasin hänet vain kerran, viime marraskuun 30. päivä Beverly Hillsin Four Seasons -hotellissa. Hän markkinoi silloin 1960-luvulle sijoittuvaa draamaelokuvaansa Not Fade Away. Kysyin, millainen suhde hänellä oli isäänsä, lukion vahtimestarina työskennelleeseen Jamesiin.

”Olin nuorena vaikea lapsi, enkä osannut arvostaa sodan ja laman läpikäynyttä työläistä. Vasta aikuisena aloin ymmärtää isääni. Hän ajatteli perheensä parasta eikä haihatellut omien unelmiensa perässä. Hän teki paljon minun vuokseni, mutta silti minä kapinoin. Siitä huolimatta hän ei valittanut ikinä. Myöhemmin toivoin, etten olisi ollut niin vaikea”, hän kertoi.

Suhdettaan teini-ikäiseen Michael-poikaansa hän kuvasi seuraavasti:

”Ajat ovat erilaiset kuin silloin, kun minä olen nuori. Yritän puhua hänen kanssaan ja ymmärtää häntä. Toivon, että hän saa hyvät eväät elämään.”

James Gandolfini oli poikansa kanssa viime viikolla Roomassa. Hän kuoli siellä sydänkohtaukseen, 51-vuotiaana. Näyttelijän hautajaiset pidetään torstaiaamuna New Yorkissa.