R.I.P. Cory Monteith

 

Tapasin Cory Monteithin viimeisen kerran lokakuussa 2011 Beverly Hillsissä. Kuvassa on myös Lea Michele.
Tapasin Cory Monteithin viimeisen kerran lokakuussa 2011 Beverly Hillsissä. Kuvassa on myös Lea Michele.

Glee-sarjan Cory Monteith oli ystävällinen, hillitty ja ujo, mutta ei  peitellyt päihdeongelmiaan. Kanadan Calgaryssä syntynyt näyttelijä kertoi aiemmin, että lintsasi 13-vuotiaana koulusta, koska humaltuminen ja pilven polttaminen kiinnostivat häntä enemmän kuin opiskeleminen. Kun hän oli 19, lähettivät sukulaiset hänet katkaisuhoitoon.
 
– Lapsena kuvittelin, että minusta tulisi lääkäri. Näyttelin nuorena koulussa, mutta vasta parikymppisenä ymmärsin, että se on intohimoni. Silloin aloin ottaa näytelmätunteja. Työskentelin samalla raksalla. Kurjin työni oli autohuoltamossa. Siellä otin vanhat öljyt pois autoista, Cory muisteli Glee-sarjan alkuaikoina.

Hän sai alkuun pieniä rooleja sarjoista Smallville ja Kyle XY. Glee oli hänen onnenpotkunsa.

– Aloin soittaa rumpuja 7-vuotiaana. Lähetin sarjan luojalle, Ryan Murphy’lle, videon, jossa soitin rumpuja. Hän halusi myös kuulla, miten laulan. Otin muutaman laulutunnin, ja ajoin Kanadasta koe-esiintymiseen Los Angelesiin 20 tuntia. Sain osan ja työlupakin järjestyi. Olin onnellinen.

Hän kuunteli pienestä pitäen rokkia, bändejä Journey’sta Metallicaan.

– Ennen lauloin vain suihkussa tai autossa, kun kukaan muu ei kuullut. Gleessä opin laulamaan ja hyväksymään ääneni.

Hän esitti musikaalisessa ohjelmassa Rachel Berry’n (Lea Michele) on-off poikaystävää. Siviilissä näyttelijät alkoivat seurustella vuosi sitten. Lea Michele tuki rakastaan, kun hän oli keväällä katkaisuhoidossa. Hoidon jälkeen Cory kiitti fanejaan tuesta. Fanit ovat saaneet aiemminkin häneltä kiitosta.

– Yllätyin aluksi, kuinka täysillä katsojat eläytyvät sarjaan. Yksi tyttö Manchesterissä pyysi nimikirjoitukseni käsivarteensa. Näin myöhemmin kuvan, jossa hän oli tatuoittanut sen. Se tuntui hullulta.

Tapasin Cory’n viimeisen kerran lokakuussa 2011 Beverly Hillsissä. Silloin hän oli hyvällä tuulella.

– Suhtaudun asioihin rennosti ja yritän elää hetkessä, sillä kukaan ei tiedä, mitä tulevaisuudessa tapahtuu. Minua onnisti, kun sain osan Gleestä. Jatkossa haluan kehittyä näyttelijänä, hän kertoi.

Hänet löydettiin kuolleena lauantaina Fairmont Pacific Rim -hotellista Vancouverista. Hän oli kuolleessaan 31-vuotias. R.I.P.