Golden Globe -gaala: Niin paljon tähtiä, mutta tärkein oli äiti

Mikä teki minulle tämän vuotisesta Golden Globe -gaalasta erityisen tärkeän? Se, että äitini, Marja-Terttu Luoma, pääsi osallistumaan juhlaan. Hän on opettanut minulle journalismin alkeet ja paljon enemmän; millaista on olla toimittaja ja elää toimittajana. Se on elämäntapa, jossa pääsee tutustumaan moniin ihmisiin, mutta toisella hetkellä on loan heiton kohteena. Se on ammatti, joka perustuu luottamukseen, mutta silti harva luottaa toimittajaan.

Äitini opetti minulle yhden tärkeimmistä asioista. Jokainen haastateltavasta on erilainen, mutta silti saatava puhumaan jostain henkilökohtaisesta asiasta, muuten juttu ei ole mielenkiintoinen lukijalle. Reilut 20 vuotta olen kysynyt haastateltaviltani, mitä rakkaus merkitsee heille. Vieläkin se yllättää monet, vaikka rakkaus on yksi elämän perusasioista.

Mutta takaisin Golden Globe -gaalan punaiselle matolle. Tässä me olemme; minä ja vieraani; äitini, Mauri, Juha Markkanen ja Markus Selin. Mauri tuli elämääni, kun olin jo nuori aikuinen, mutta on kolmanneksi tärkein mies elämässäni. Ensimmäinen on aviomieheni Chris ja toinen Elias-veljeni.

GG Kirpi

Markukseen tutustuin, kun pääsin Golden Globe -gaalan järjestävän Hollywood Foreign Press Association -järjestön jäseneksi, samoin Juhaan. Markuksen (tarvitseeko nyt kertoa, mutta varmuuden varalta, on siis suomalainen elokuvatuottaja) elokuvia on näytetty meidän jäsenille ja Juha, joka on Suomen Los Angelesin pääkonsuli, on ollut aktiivisesti mukana markkinoimassa suomalaisia elokuvia täällä ja läheisissä osavaltioissa. Molemmat ovat tehneet tärkeää työtä suomalaisten elokuvien puolesta, ja sen takia kutsuin heidät gaalaan. Tärkeä yhteistyökumppani on ollut myös Suomen elokuvasäätiö, jota ilman mikään ei olisi tapahtunut. Kiitos Irina, Kati ja Jaana!

Punaiselta matolta vieraani menivät syömään tai baariin. Äitini vierustoveri päivällispöydässä oli kollegani, Barbara Grasserin vieras, Eurovision laulukilpailun viime vuonna voittanut Conchita Wurst. Tapasin hänet myöhemmin HBO:n jatkoilla, ja hän vaikutti mukavalta, mutta hyvin ujolta.

photo (22)

Minä menin töihin. Tehtäväni oli näyttää voittajille ja heidät esitelleille tähdille tie haastatteluihin. Kolmen tunnin jälkeen se alkoi oikeasti tuntua työltä. Mutta oli se hauskaakin. Tässä olen kollegoideni – Elisabet, Rocio ja Anke – kanssa, onnittelemassa parhaan draamaelokuvan pääosan voittajaa, Eddie Redmaynea.

Eddie ja tytöt

Lopulta olin kuin Tuhkimo, sillä olin hotellihuoneessani ennen puoltayötä.

Lisää gaalasta ja sen voittajista löytyy sivulta: http://www.goldenglobes.com/