Seksiterapiaa Helen Huntin kanssa

© HFPA
© HFPA

Helen Hunt esittää The Sessions -draamakomediassa ymmärtäväistä seksiterapeuttia, joka auttaa polion halvaannuttanutta miestä (John Hawkes) menettämään neitsyytensä 38-vuotiaana. Tarina on hidastempoinen ja sitä on paikoin epämukava seurata, mutta Helenin rooli on rohkea. Nainen on fyysisesti ja välillä myös henkisesti alaston. Helen oli toisinaan ilkosillaan kuvauskissa 12-tuntisia päiviä.

”Sen jälkeen oli kiva pistää verkkarit päälle”, hän vitsaili, kun tapasimme Torontossa.

Leffan aiheeseen sopisi puhua seksistä. Ei välttämättä Helenin omasta seksielämästä, vaan ihan yleisesti siitä, miksi amerikkalaiset vieroksuvat vieläkin alastomuutta. Vaikka Helen rikkoo näyttelijänä jenkkikulttuurin tabuja, jännittää seksuaalisuudesta puhuminen häntä. Ystävällinen nainen kiertää aiheen kohteliaasti kehottamalla nuoria katsomaan hänen elokuvansa.

”Ehkä he silloin ymmärtäisivät, että seksi on kummalista kaikille. Kukaan ei ole täydellinen tai tiedä tasan tarkkaan, mitä tehdä. Jokaisella on oikeus sanoa, mistä tykkää ja mistä ei tykkää.”

Ja niin totta kuin tuon repliikin sanoma onkin, toivon että nuorille voidaan puhua seksistä keveämmissäkin merkeissä.

Sekä Helen Hunt että John Hawkes ovat ehdolla Kultainen maapallo -gaalassa. Elokuva on elokuvateattereissa.