Golden Globe on toimittajan tuhkimotarina

Viime vuoden tammikuun 15. päivän aamuna minua jännitti.

Olin valmistautumassa ensimmäiseen Golden Globe -gaalaani. Löysin puvun hyvissä ajoin, kuukautta ennen Kultainen maapallo -juhlaa, kengät ja iltalaukun ostin viikkoa ennen h-hetkeä. Piikkikorkojen kanssa kompuroiminen minua ennen kaikkea kauhistutti. Viimeiset kaksikymmentä vuotta olen juossut paikasta toiseen lähinnä tennareissa. Nyt olin menossa Hollywood-kerman kanssa punaiselle matolle diivailemaan, korkokengissä.

Mitä, jos lentäisin nenälleni – televisiokameroiden ja julkkisten edessä? Nauraisivatko George Clooney ja Brad Pitt minulle? Kehottaisiko Madonna menemään tyylikouluun?


Saavuin Beverly Hilton -hotellin, siis juhlapaikkaan, kahden aikoihin iltapäivällä aviomieheni kanssa. Auto jätti meidät Wilshire Boulevardin puoleiselle sisäänkäynnille. Näytimme lippumme ja henkilökorttimme turvatarkastuksessa ja kävelimme metallinpaljastimen läpi. Turvamies vei meidät hotellin aulan läpi punaiselle matolle. Tartuin Chrisin käsivarteen ja pyysin bodattua hujoppia hiljentämään vauhtia.

En aikonut spurtata Michael Kors -korkkareissani.

Astelimme pitkälle ja leveälle, vielä suhteellisen tyhjälle punaiselle matolle. Se oli levitetty hotellin sisäänkäyntiin johtavalle tielle. Oikeaa puolta reunustivat Golden Globe Awards -kyltit ja spottivalot, vasenta puolta pitkä rivi toimittajia sekä Jenkeistä että ympäri maailmaa.

Kulutimme aikaa juttelemalla tuttujen toimittajien, studiotyyppien ja tiedottajien kanssa sekä ihmettelemällä näyttelijöiden asuvalintoja. Naisilla oli paljon valkoista, punaista, sinistä, harmaata ja mustaa.

Niin hyvää pataa en ollut, vielä, julkkisten kanssa, että olisin höpöttänyt heille ilman asiaa. Sen sijaan hain punaisen maton loppupäässä sijainneesta samppanjapisteestä miniskumpan. Puoli neljän aikoihin turvamiehet hätistivät meidät tavikset sisälle, päivälliselle International Ballroomiin. Siitä lähtien estradi oli varattu A-listan tähdille.


Kokki Suki Sugiura ja jälkiruokavastaava Thomas Henzi olivat loihtineet kolmen ruokalajin gourmet-menuun. Alkupalaksi oli mantelipistaasilla kuorrutettua valkosipuli, basilika raviolia savustettujen tomaattien, japanilaisen kurpitsan ja italialaisen burrata-juuston kanssa. Pääruuaksi misolla ja sakella marinoitua meribassia grillattujen osterivinokkaiden kansa sekä haudutettua grillikylkeä perunoiden, punajuurien ja porkkanoiden kanssa. Jälkiruokalautasta koristi suklaakakku marjojen, karamellikastikkeen ja kultahippujen kanssa. Ruokajuomana oli samppanjaa, valko- tai punaviiniä ja vettä.

Gaala starttasi viideltä, Ricky Gervaisin aiempaan juontajavuoteen verrattuna suhteellisen asiallisella monologilla. Kutsuvieraat (1300) henkäisivät helpotuksesta. Tulossa oli hauska kolmetuntinen. Tähdet istuivat omalla alueellaan, lähellä lavaa ja televisiokameroita, me muut 10 hengen pyöreissä pöydissä salin reunoilla. Mainoskatkojen aikana vieraat, kuten Angelina Jolie ja Martin Scorsese tervehtivät toisiaan. Toiset kävivät tupakalla, baarissa tai vessassa. Vilske jatkui myös suoran lähetyksen aikana.


Gaalan jälkeen kaivoin iltalaukustani ballerinat ja viskasin kimaltelevat ihanuudet kollegani autoon, joka oli parkissa hotellin parkkihallissa. Sitten alkoi laukka jatkobileistä toisiin. Kaikkiin oli mahdotonta ehtiä vaikka suurin osa niistä oli Beverly Hilton -hotellissa. Jatkoilla näki myös tähtiä, jotka eivät mahtuneet itse gaalaan.

Twentieth Century Foxin juhlissa juttelin illan voittajan, Isänmaan puolesta -sarjan Claire Danesin kanssa, HBO:n kekkereissä törmäsin Nicole Kidmaniin, InStyle / Warner Bros -tilaisuudessa Glee-sarjan Lea Michele hehkui olevansa onnessaan ja Weinstein Company -kemuissa Sean “Diddy” Combs huusi korvaani, että nyt ollaan illan parhaissa pirskeissä.


Prinsessatarinani oli kuitenkin ohi ennen puolta yötä.

Raportti illan juhlista piti saada Suomeen ennen aamua. Hyppäsin taksiin ja kävin mielessä läpi gaalan tapahtumat. Kotona avasin tietokoneen. Aloin kirjoittaa juttua samalla, kun otin raskaat tekoripset pois.
Tänä vuonna Golden Globe -gaala pidetään sunnuntaina 13. tammikuuta. Juhlan juontavat Tina Fey ja Amy Poehler. Voittajaehdokkaat löydät täältä: http://kirpinhollywood.fi/2013/01/02/golden-globe-gaalan-ehdokkaat/