Terve, olen rouva nro 81

© HFPA
© HFPA

Saanko esitellä itseni? Olen rouva numero 81. Minut tunnetaan Hollywoodissa myös Kirpinä, Kirbynä, Kööpinä, Miss Kirpinä, Kirpi Uimosena, Kirpi Ballesterosina ja Kirpi Uimonen Ballesterosina tai vain mimminä Suomesta. Kaikki käy, sillä oikeastaan nimestäni väännetään nykyään vähemmän variaatioita kuin lukioaikoina. Silloin niitä taisi olla satoja.

Mutta asiaan, miksi minusta on tullut rouva numero 81. Siksi, että olen Hollywood Foreign Press Association -järjestön listalla 81. jäsen, joka äänestää tämän vuoden Golden Globe -gaalan voittajia. Muiden, hieman reilun 80 jäsenen, nimet löydät HFPA:n nettisivuilta: http://www.goldenglobes.org/members/

Työni numero 81:nä on tältä osin ohi. Lähetin tänään äänestyslipukkeen Ernst & Young -firmaan, jossa äänet lasketaan. Vuoden 2013 voittajat julkaistaan Kultainen maapallo -gaalassa sunnuntaina, 13. tammikuuta. Tuloksista minulla ei ole tietoa, mutta sen voin kertoa, että Les Misérables -musikaalin tähti, meidän mittelössäkin ehdolla oleva australialainen Hugh Jackman, on yksi Hollywood-kerman mukavimmista tyypeistä.