Steven Spielberg oli pikkuriiviö

© HFPA
© HFPA

Kaikki lähtee tunteesta. Hollywood-ohjaaja-tuottaja Steven Spielbergillä pitää olla oikea fiilis, ennen kuin hän innostuu uuden elokuvan tai televisiosarjan tekemisestä. Siihen on syynsä. Esimerkiksi hänen uusimman, historiallinen draaman, Lincoln, tekeminen kesti kuusi vuotta. Ilman intohimoa projekti ei olisi valmistunut.

”Suhtauduin elokuvaan Yhdysvaltain 16. presidentin viimeisistä vaiheista vakavasti. Pukeudun kuvauksissa pukuun ja puhuttelin näyttelijöitä heidän roolinimillään”, ystävällinen visionääri kertoo erikoisjärjestelyistä kuvauksissa.

Hän muistelee olleensa perheensä kummajainen.
 
”Olin pikkuhirviö filmikamerani kanssa. Juoksin paikasta toiseen kuvaamassa, tuhosin matkan varrella esineitä, sytytin keittiön tuleen ja jätin tekoverestä tahroja seiniin. Kaivoin takapihalle kuoppia ja räjäytin niissä kirsikkapommeja ja ilotulitteita.”
 
Onneksi liberaalit vanhemmat antoivat pojan jatkaa harrastustaan. Siitä poiki lopulta menestynyt ura.

Lincoln on ehdolla seitsemässä eri kategoriassa sunnuntaina pidettävässä Golden Globe -gaalassa. Elokuvan Suomen ensi-ilta on 25.1