Chris Pine: Nyrkkeily purkaa stressiä

©HFPA
©HFPA

Chris Pine on perinyt näyttelijänlahjat vanhemmiltaan. Hänen isänsä on Hollywood-tuotantojen rivinäyttelijä, mutta äiti vaihtoi esiintymisen terapeutin työhön vuosia sitten. Aluksi Los Angelesin kasvatti epäröi jatkaa isänsä jalanjälkiä. Hän opiskeli englantia collegessa, ja siellä vakava näytelmäkärpänen iski häneen.

”Olin ujo, mutta näytelmätunneilla sain rohkeutta ja sitä kautta kavereita ja muiden hyväksynnän. Pidän näyttelemisestä, koska se pistää adrenaliinin virtaamaan veressäni”, sympaattinen Chris kertoi, kun tapasimme Lontoossa.

Hänen ensimmäinen keikkansa oli Teho-osasto-sarjassa vuonna 2003. Kuusi vuotta myöhemmin ilmestynyt Star Trek -leffa teki hänestä kansikuvapojan.

”Minulla on nykyään enemmän mahdollisuuksia kuin aiemmin. Managerini kehottaa minua kuitenkin ottamaan rauhallisesti. Hän vertaa uraani pitkän matkan juoksuun eikä 100 metrin spurttiin.”

Chris nähdään nyt hänen toisessa tähtimatkatarinassaan, Star Trek Into Darkness -tieteiselokuvassa. Hän kuvaa nuorta James T. Kirkiä kuin norsuksi porsliinikaupassa; keskenkasvuiseksi, kovapäiseksi, pelkäämättömäksi ja ylimieliseksi.

”Tarkoitukseni ei ole imitoida alkuperäistä kapteeni Kirkiä, William Shatneria. Hän esitti vastuuntuntoista tähtilaiva Enterprisen kapteenia, minun Kirkini on vasta matkalla sinne.”

William Shatner lähetti Chrisille kirjeen neljä vuotta sitten.

”Hän toivotti minut tervetulleeksi seikkailuun ja kehotti minua pitämään hauskaa. Tapasin hänet kaksi vuotta sitten, kun hän kuvasi The Captains -dokumenttia, jossa haastateltiin Star Trek -tarinan kapteeneja. Hän oli mukava.”

Vapaalla elokuvien toimintasankari on tavallinen sälli.

”Hengailen kavereiden kanssa, soitan kitaraa ja urheilen. Nyrkkeily on hyvä tapa purkaa stressiä.”

Star Trek Into Darkness -elokuva on teattereissa. Lue juttuni elokuvan toisesta tähdestä, Benedict Cumberbatchistä perjantain Metrosta.