Golden Globe -palkinnoista kisaavat huippunäyttelijät ympäri maailman

©HFPA
©HFPA

Hollywood Foreign Press Association -järjestö julkaisi 71. Golden Globe -gaalan ehdokkaat torstaiaamuna Los Angelesissa. Tunnustusta saivat niin mukaansatempaavat draamat kuin sydämelliset komediat sekä intiimit introspektiiviset tarinat.

Steve McQueenin ohjaama 12 Years a Slave hallitsi elokuvien draamakategoriaa seitsemällä ehdokkuudella; paras draama, paras ohjaus, paras käsikirjoitus (John Ridley), paras miespääosa (Chiwetel Ejiofor), paras miessivuosa (Michael Fassbender) ja paras naissivuosa (Lupita Nyong’o). Samaan ylsi David O. Russelin komedia American Hustle; paras komedia, paras ohjaus, paras käsikirjoitus (Eric Warren Singer / David O. Russell), paras naispääosa (Amy Adams), paras miespääosa (Christian Bale), paras naissivuosa (Jennifer Lawrence) ja paras miessivuosa (Bradley Cooper).

Alexander Paynen sielukas ja hauska Nebraska, road trip -tarina eläkkeellä olevasta miehestä ja hänen aikuisesta pojasta, sai viisi ehdokkuutta. Paynen lisäksi ehdolla on 77-vuotias Bruce Dern, joka on ollut ehdolla Golden Globe -gaalassa kahdesti aiemmin 1970-luvulla. Hänen ikätoverinsa, vuonna 1936 syntynyt Robert Redford on voittanut Golden Globe -palkinnon kahdesti. Nyt hän on ehdolla J.C. Chandorin ohjaamasta ja kirjoittamasta All Is Lost -draamasta, jossa hän yrittää selviytyä yksin merellä.

Lue koko juttu: http://goo.gl/0RARwW