Sundance-elokuvajuhlilla laatua, mutta ei vilkasta kaupankäyntiä

SundanceSeksiä, valheita ja videonauhaa, El Mariachi, Reservoir Dogs, Neljät häät ja yhdet hautajaiset, Little Miss Sunshine, The Blair Witch Project, Beasts of the Southern Wild, Fruitvale Station. Muun muassa näiden elokuvien nousukiito alkoi Sundance-elokuvajuhlilta. Tänäkin vuonna tarjonta oli laadukasta, mutta odotuksista huolimatta yli 100 elokuvasta ei kohonnut yhtään varmaa hittiä. Eivätkä kauppahinnat ylittäneet kolmea ja puolta miljoonaa dollaria.

Saturday Night Live -ohjelmasta tuttujen Bill Haderin ja Kristen Wiigin tähdittämä draama kovia kokeneista kaksosista, The Skeleton Twins, kaupattiin 3,5 miljoonalla dollarilla. I Origins -sci-fielokuva huhujen mukaan 3 miljoonalla dollarilla. Zach Braffin ohjaama Wish I Was Here 2,75 miljoonalla dollarilla. Draama hyvää tahtovasta papista, Calvary, ja tarina jazzrumpaliksi haluavasta pojasta, Whiplash, 2,5 miljoonalla. Laggies 1,75 miljoonalla dollarilla. Komedia jätetyn, raskaana olevan työttömän koomikon ystävänpäivästä, Obvious Child, noin miljoonalla dollarilla.

Zach Braff keräsi dramaattisen komedian, Wish I Was Here, budjetin Kickstarter-joukkorahoituspalvelun kautta. Se kertoo 35-vuotiaasta miehestä, joka etsii identiteettiään. ”Innostuin kokeilemaan joukkorahoituspalvelua sen jälkeen, kun Veronica Mars -elokuva sai rahoituksen sen kautta. Minulla on aktiivisia faneja, ja rahoitus Wish I Was Here -leffaani järjestyi kahdessa vuorokaudessa. Parasta on se, että sain taiteellisen vapauden”, Zach iloitsi.
Zach Braff keräsi osan dramaattisen komedian, Wish I Was Here, budjetista Kickstarter-joukkorahoituspalvelun avulla. Se kertoo 35-vuotiaasta miehestä, joka etsii identiteettiään. ”Innostuin kokeilemaan joukkorahoituspalvelua sen jälkeen, kun Veronica Mars -elokuva sai rahoituksen sen kautta. Minulla on aktiivisia faneja, ja he auttoivat minua rahoittamaan yli puolet Wish I Was Here -leffastani. Keräys tuotti yli kolme miljoonaa dollaria. Parasta on se, että sain taiteellisen vapauden”, Zach iloitsi.
Gregg Arakin ohjaaman White Bird in a Blizzard -trillerin Shailene Woodley on parin kuukauden päästä tunnettu ympäri maailman, kun kevään odotetuin nuorisoelokuva Divergent – Outolintu, saa ensi-illan. ”Tähän mennessä minua ei ole pahemmin tunnettu ulkomailla, joten en osaa edes aavistaa, tuleeko elämäni muuttumaan ja jos, niin miten. Uusissa tilanteissa äitini ja kaverini ovat tukenani”, sympaattinen Shailene mietti.
Gregg Arakin ohjaaman White Bird in a Blizzard -trillerin Shailene Woodley on parin kuukauden päästä tunnettu ympäri maailman, kun kevään odotetuin nuorisoelokuva Divergent – Outolintu, saa ensi-illan. ”Tähän mennessä minua ei ole pahemmin tunnettu ulkomailla, joten en osaa edes aavistaa, tuleeko elämäni muuttumaan ja jos, niin miten. Uusissa tilanteissa äitini ja kaverini ovat tukenani”, sympaattinen Shailene mietti.
Yksi pönötyskuva; Shailene ja minä.
Yksi pönötyskuva; Shailene ja minä.
Musta komedia, Laggies, kertoo 28-vuotiaasta naisesta (Keira Knightley), joka haikailee huolettomasta teinielämästä. ”Elokuvan aihe on universaali ja ajaton. Useat ihmiset toivovat jossain vaiheessa elämäänsä, että he olisivat nuorempia kuin ovat”, elokuvan ohjaaja Lynn Shelton ja miespääosassa nähtävä Sam Rockwell pohtivat.
Musta komedia, Laggies, kertoo 28-vuotiaasta naisesta (Keira Knightley), joka haikailee huolettomasta teinielämästä. ”Elokuvan aihe on universaali ja ajaton. Useat ihmiset toivovat jossain vaiheessa elämäänsä, että he olisivat nuorempia kuin ovat”, elokuvan ohjaaja Lynn Shelton ja miespääosassa nähtävä Sam Rockwell pohtivat.
Maggie Gyllenhaal nähdään keväällä trilleritelevisiosarjassa The Honourable Woman. ”Kokemus kasvatti ja muutti minua. Nyt tunnen olevani aikuinen nainen”, iloinen Maggie kertoi.
Maggie Gyllenhaal nähdään keväällä trilleritelevisiosarjassa The Honourable Woman. ”Kokemus kasvatti ja muutti minua. Nyt tunnen olevani aikuinen nainen”, iloinen Maggie kertoi.
Sundance Channel lanseeraa tänä vuonna kaksi uutta sarjaa, The Honourable Woman ja The Red Road. Ensimmäisessä Maggie Gyllenhaal esittää rikkaan liikemiehen perillistä, joka sotkeutuu Lähi-idän politiikkaan. Toisessa Jason Momoa nähdään vaarallisena intiaanimiehenä, joka juonittelee paikallisen poliisin kanssa. ©Munawar Hosain
Sundance Channel lanseeraa tänä vuonna kaksi uutta sarjaa, The Honourable Woman ja The Red Road. Ensimmäisessä Maggie Gyllenhaal esittää rikkaan liikemiehen perillistä, joka sotkeutuu Lähi-idän politiikkaan. Toisessa Jason Momoa nähdään vaarallisena intiaanimiehenä, joka juonittelee paikallisen poliisin kanssa. ©Munawar Hosain
Rory Kennedy on ohjannut rankan dokumentin, Last Days in Vietnam. Nimensä mukaisesti se kertoo amerikkalaisjoukkojen viimeisistä päivistä Vietnamissa. ”Dokumentin tekeminen pisti minut miettimään sitä, millainen vastuu Yhdysvalloilla on sotatantereilla”, Kennedy kertoi.
Rory Kennedy on ohjannut rankan dokumentin, Last Days in Vietnam. Nimensä mukaisesti se kertoo amerikkalaisjoukkojen viimeisistä päivistä Vietnamissa. ”Dokumentin tekeminen pisti minut miettimään sitä, millainen vastuu Yhdysvalloilla on sotatantereilla”, Rory Kennedy kertoi.
Viikonloppuna huumeyliannostukseen kuollut Philip Seymour Hoffman nähtiin kahdessa elokuvassa Sundancessä; Mad Men -sarjasta tutun John Slattery’n esikoisohjauksessa God’s Pocket ja trillerissä A Most Wanted Man. Lue englanninkielinen artikkeli A Most Wanted Man -elokuvasta Golden Globe -nettisivuilta: http://goo.gl/hKtoDq ©HFPA:n arkisto.
Viikonloppuna huumeyliannostukseen kuollut Philip Seymour Hoffman nähtiin kahdessa elokuvassa Sundancessä; Mad Men -sarjasta tutun John Slattery’n esikoisohjauksessa God’s Pocket ja trillerissä A Most Wanted Man. Lue englanninkielinen artikkeli A Most Wanted Man -elokuvasta Golden Globe -nettisivuilta: http://goo.gl/hKtoDq
©HFPA:n arkisto.