Kirsikka Saari: On mahtavaa, kun elokuvamme naurattaa maailmalla

Elli Toivoniemi, Kirsikka Saari, Selma Vilhunen ja Kirpi. ©Pekka Pekkala
Elli Toivoniemi, Kirsikka Saari, Selma Vilhunen ja Kirpi. ©Pekka Pekkala
Elli Toivoniemi, Kirsikka Saari, Selma Vilhunen ja Kirpi. ©Pekka Pekkala

Suomen Oscar-ehdokkaat, Pitääkö mun kaikki hoitaa -lyhytfilmin ohjaaja Selma Vilhunen ja käsikirjoittaja Kirsikka Saari sekä elokuvan tuottaja Elli Toivoniemi piipahtivat Los Angelesissa. Matkan päätarkoitus on maanantaina pidettävä Oscar-ehdokkaiden lounas, jossa Yhdysvaltain elokuva-akatemian jäsenet onnittelevat virallisesti ehdokkaita. Samalla ehdokkaat tutustuvat toisiinsa ja heistä tehdään haastatteluja. Sunnuntaina Los Angelesin Suomen pääkonsuli, Juha Markkanen, järjesti kolmikon kunniaksi lounaan. Tapahtumassa näytettiin myös itse elokuva.

” Oli mukava tavata konsulaatissa yhdysvaltalaisia elokuvantekijöitä sekä Losissa asuvia suomalaisia eri alojen ammattilaisia. Tunnelma oli rento ja välitön. Saimme elokuvasta hyvää palautetta. On aina mahtavaa, kun ihmiset maasta riippumatta nauravat ja tunnistavat elokuvasta itsensä”, Kirsikka Saari kuvaa tunnelmaa.

Naiset palaavat tiistaina Suomeen. Edustustyöt jatkuvat Helsingissä torstaina, toisen elokuvan tiimoilta.

”Seuraavaksi meillä on ohjelmassa tuotantoyhtiömme Tuffi Filmsin sekä Bufon yhdessä tuottaman Korso-elokuvan ensi-ilta. Elokuvan on ohjannut Akseli Tuomivaara, ja käsikirjoitus on minun ja Jenni Toivoniemen”, Saari kertoo.

Hän, Vilhunen ja Toivoniemi palaavat New Yorkin kautta Los Angelesiin helmikuun viimeisellä viikolla.

”New Yorkissa näytetään Oscar-ehdokkaiden lyhytelokuvat. Sen jälkeen pidetään paneelikeskustelu. Los Angelesissa meillä on ennen Oscar-gaalaa erilaisia tapaamisia, elokuvanäytöksiä ja illallisia.”

Suomalaiset pukusuunnittelijat suunnittelevat jo naisten iltapukuja elokuvamaailman kirkkaimpaan tapahtumaan.

”Emme jännitä oikeastaan sitä, kenelle palkinto annetaan. Mutta tällaisiin tapahtumiin pääseminen on hienoa ja vähän jännittävääkin”, Saari sanoo.

Oscar-gaala pidetään sunnuntaina, maaliskuun 2. päivä.